Guti: 'Nog niet over toekomst gehad, ik sta open voor alles wat op mijn pad komt'

Guti: 'Nog niet over toekomst gehad, ik sta open voor alles wat op mijn pad komt'

2 mei - 10:38
27

PSV-Mexicaan Erick Gutiérrez was als verdedigende middenvelder al één van de meest opvallende spelers van de tweede seizoenshelft, maar kreeg zondag een nieuwe plek in het elftal van Roger Schmidt. Bij afwezigheid van Philipp Mwene, André Ramalho, Olivier Boscagli én Armando Obispo moest Gutiérrez centraal achterin postvatten.

De Mexicaanse linkspoot is sinds zijn komst in 2018 regelmatig geblesseerd geweest, maar is dit seizoen alsnog opgebloeid. Zondag speelde hij tegen Willem II op een nieuwe positie, naast Jordan Teze. "Het was niet gemakkelijk om achterin te spelen, maar ik heb er deze week een paar keer op kunnen trainen. Jordan heeft me ook geholpen bij het positie kiezen, de backs ook", wordt hij geciteerd door De Telegraaf.

Ondertussen is het de vraag of Guti ook volgend seizoen in Eindhoven speelt. Hij gaat zijn laatste contractjaar tegemoet en trainer Roger Schmidt zou hem mee willen nemen naar Benfica. De beslissing over zijn toekomst schuift Gutiérrez echter voor zich uit. "Ik heb nog een jaar te gaan en voel me een belangrijk onderdeel van de ploeg. We hebben het nog niet over mijn toekomst gehad, maar ik sta open voor alles wat er op mijn pad komt."

Of hij in de topper tegen Feyenoord weer achterin moet spelen, is nog afwachten. PSV-trainer Roger Schmidt hoopt dan weer te kunnen beschikken over André Ramalho.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!