Verbaasde Buijs reageert op Van Hintum: 'Had Bart beter kunnen inschatten'

Verbaasde Buijs reageert op Van Hintum: 'Had Bart beter kunnen inschatten'

02-05-2022 10:48 Laatste update: 10:54
33

FC Groningen-trainer Danny Buijs heeft gereageerd op het interview van routinier Bart van Hintum, na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk van zondagavond. De 35-jarige Ossenaar was één van de drie spelers die – na een dramatische eerste helft – bij rust gewisseld werd: na afloop verklaarde hij dat de gewisselde spelers de kleedkamer niet in mochten.

Van Hintum stond na afloop ESPN te woord en kreeg de vraag wat Buijs halverwege had gezegd. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet in de kleedkamer mocht zijn met de jongens die gewisseld werden, dus ik weet niet wat hij heeft gezegd. Hij zal vast niet vrolijk zijn geweest", liet de linkspoot weten. "Misschien was het een kleine kleedkamer en de trainer zal vast boos zijn geweest. Nu moesten we een kwartier buiten wachten en konden we er niet in komen."

Volgens Buijs is dat echter maar de halve waarheid. "De eerste zin van Bart zijn interview was goed, het was inderdaad een kleine kleedkamer", reageert hij The Day After tegenover Voetbal International. In eerste instantie mochten de gewisselde spelers wél naar binnen, benadrukt de na dit seizoen vertrekkende trainer. "Kon iedereen wat drinken of naar het toilet. Daarna heb ik álle wissels gevraagd om de kleedkamer even te verlaten. Zodat ik met de elf die zouden spelen wat dingen kon doornemen op het magneetbord. (…) In mijn ogen zou dat moeilijk worden als de hele selectie op dat kleine oppervlakte zou zitten, inclusief douchende spelers die net gewisseld waren."

Buijs geeft daarbij aan dat hij juist niet boos was, ondanks de 3-0 achterstand bij rust. Hij kijkt dan ook op van de teksten van Van Hintum, die na dit seizoen naar PEC Zwolle verkast. "Van een ervaren jongen als Bart mag je verwachten dat hij dat iets beter had kunnen inschatten en verwoorden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie