RKC lijkt na Frenkie de Jong nieuwe goudmijn te hebben: 'Klaar voor volgende stap'

RKC lijkt na Frenkie de Jong nieuwe goudmijn te hebben: 'Klaar voor volgende stap'

2 mei - 11:21
73

Na Frenkie de Jong moet Melle Meulensteen de nieuwe goudmijn van RKC Waalwijk worden. De centrale verdediger kon in de winterstop al naar Willem II en werd toen nog aan zijn contract gehouden, maar kan na dit seizoen alsnog voor de hoofdprijs vertrekken.

Buurman Willem II was in januari bereid om meer dan één miljoen euro neer te leggen, maar RKC durfde Meulensteen binnenboord te houden. Nu de Waalwijkers bijna zeker zijn van handhaving, lijkt een afscheid alsnog in de maak. Meulensteen ligt nog tot medio 2024 vast en RKC kan zich dus in de handen wrijven. "De club vindt ook dat ik klaar ben voor een volgende stap. Ze kunnen nu nog een flinke vergoedingssom voor mij incasseren. Niet alleen ik ben er klaar voor, maar RKC dus ook", wordt hij geciteerd door De Telegraaf.

De zoon van voormalig Manchester United-assistent René Meulensteen begon zijn carrière in Engeland en streek begin 2018 bij RKC neer, toen de Waalwijkers nog onderin de Keuken Kampioen Divisie bungelden. "Het is een prachtige tijd geweest. Ik stapte als 'niks' binnen en groeide uit tot de verdediger die ik nu ben. Daar ben ik RKC heel dankbaar voor. Als de club op zeker in de Eredivisie blijft, kan ik pas echt heel tevreden zijn."

Een transfer van Meulensteen zou op precies het goede moment komen. RKC profiteerde nog jarenlang mee van de FC Barcelona-transfer van voormalig jeugdproduct Frenkie de Jong. Mede door de 1,8 miljoen euro per seizoen – plus bonussen – kon de club na zijn Eredivisie-rentree in 2019 een natuurgrasveld aanleggen. Volgend seizoen krijgt RKC echter geen opleidingsvergoeding voor De Jong meer van FC Barcelona.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie