De Mos kritisch op 'vakantieman' van PSV: 'Die zou ik laten gaan'

De Mos kritisch op 'vakantieman' van PSV: 'Die zou ik laten gaan'

02-05-2022 13:16
53

Aad de Mos denkt dat Cody Gakpo er goed aan doet om gehoor te geven aan de oproep van de PSV-fans. In het Philips Stadion galmde zondag het 'Cody moet blijven' van de tribunes. 

"Als ik zijn adviseur zou zijn, zou ik tegen hem zeggen dat hij het beste nog een jaar kan blijven", vertelt De Mos in een video van het Eindhovens Dagblad. "Dan kan hij het WK meepakken in Qatar. Dan is het in de zomer interessant voor club en speler om een transfer te maken. Hij kan zeker nog een sprong maken, maar een jaar extra bij PSV zou niet verkeerd zijn. Clubs in de top zien hem nu ook nog meer als speler voor de toekomst, denk ik."

Het ED herhaalde maandag dat PSV zijn sterspeler hoopt te behouden. De club gaat echter niet voor een transfer liggen en verlangt zo'n 35 tot veertig miljoen euro. De 22-jarige linksbuiten wordt met name in verband gebracht met Arsenal.

Ook voor Ibrahim Sangaré is interesse. "Op dit moment heeft PSV twee spelers van de buitencategorie", oordeelt De Mos. "Sangaré is een koningsstuk. Als ik in de top van Engeland of Spanje zou werken zou ik hem met de kruiwagen ophalen, zo goed is hij."

De Mos rekent Mario Götze niet tot de steunpilaren in de selectie. "Die zou ik laten gaan. Het is toch een beetje de vakantieman, zondag was hij ook weer ziek. Hij zoekt zijn wedstrijden uit en is niet constant."