Ancelotti zweert Real trouw, maar overweegt opmerkelijke stap: 'Misschien in 2026'

Ancelotti zweert Real trouw, maar overweegt opmerkelijke stap: 'Misschien in 2026'

3 mei - 11:43 Laatste update: 12:04
Primera División 9 Reacties

Carlo Ancelotti wil zijn carrière als clubtrainer afsluiten bij Real Madrid. Die wens sprak de Italiaanse oefenmeester uit in gesprek met Amazon Prime Video. Daarnaast sluit hij een eventueel bondscoachschap in de toekomst niet uit.

De Koninklijke werd afgelopen zondag landskampioen van Spanje en Ancelotti - bezig aan zijn tweede termijn in de Spaanse hoofdstad - geniet met volle teugen. "Na dit Real Madrid-hoofdstuk zal ik waarschijnlijk met pensioen gaan", vertelt de 62-jarige trainer aan de streamingsdienst. "Als de club me hier nog tien jaar wil hebben, dan train ik nog tien jaar."

Toch is er meer in het leven dan alleen voetbal voor de man die alle prijzen won met Real Madrid. "Ik zou ook graag meer bij mijn kleinkinderen zijn en meer van de wereld zien. Er zijn zoveel dingen te doen die ik door mijn werk nooit heb kunnen doen. Ik wil veel plaatsen bezoeken waar ik nog nooit ben geweest."

Canada
Ancelotti stond nog nooit in zijn imposante loopbaan als bondscoach voor de groep en sluit die mogelijkheid, ondanks zijn pensioenaankondiging eerder, niet helemaal uit. "Misschien voor het WK 2026? Het zou kunnen." Vervolgens wordt hem gevraagd of Canada een optie zou zijn. "Waarom niet? Het lijkt me heel leuk en Canada doet het erg goed", aldus de Italiaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s