'Manders (NAC) miste al zeven wedstrijden: wel 17.500 per maand gedeclareerd'

'Manders (NAC) miste al zeven wedstrijden: wel 17.500 per maand gedeclareerd'

03-05-2022 14:58 Laatste update: 18:45
39

De lokale krant BN DeStem komt met onthullingen over NAC Breda-directeur Mattijs Manders naar buiten. De algemeen directeur van de Bredanaars schittert de laatste weken door afwezigheid, weten clubwatchers Yadran Blanco, Dennis Kas en Joost Blaauwhof te melden in de Gegenpressing Podcast.

De laatste keer dat Manders een wedstrijd van NAC heeft bezocht, is al even geleden, claimen de journalisten. "Iemand die het kan weten, vertelt inmiddels dat Mattijs Manders op zeven gemiste wedstrijden staat, achter elkaar", klinkt het. "En hij blijft maar declareren, met toestemming van daarboven. Dat is natuurlijk het meest krankzinnige: hier is zoveel gebeurd, maar het feit dat Mattijs Manders nog algemeen directeur is van NAC, is hilarisch. Maar ergens is het ook verdrietig: voor hemzelf, maar vooral ook voor de club."

Manders kwam medio 2020 over van de belangenvereniging Eredivisie CV. Volgens de BN DeStem-journalisten zou hij tijdelijk 'op de winkel passen'. Eén jaar later moet hij afscheid nemen van trainer Maurice Steijn – een oude bekende uit zijn ADO Den Haag-tijd – die onder vuur lag bij de achterban, zelfs bedreigd zou zijn en ook kritisch benaderd werd door de regionale pers. "De RvC en directie – in dit geval Manders – hebben na de affaire-Maurice Steijn besloten om elkaar vast te houden, om elkaar niet te laten vallen en met elkaar door te gaan, totdat NAC uiteindelijk verkocht is. Dat is ook de reden waarom de winkeloppasser nog steeds maandelijks 17.500 euro declareert. Als directeur van NAC, zonder naar de wedstrijden te komen."