Fortuna ziet concurrenten punten pakken: 'Je ziet opeens 3-0 staan, krijg nou wat'

Fortuna ziet concurrenten punten pakken: 'Je ziet opeens 3-0 staan, krijg nou wat'

03-05-2022 16:12
9

Zian Flemming houdt de uitslagen van de concurrenten in de strijd tegen degradatie scherp in de gaten. De aanvallende middenvelder van Fortuna Sittard baalde dit weekend dan ook van Sparta en RKC Waalwijk.

Flemming volgt alles op de voet en kan stevig balen van een voor hem slecht resultaat. "Gewoonlijk wil ik nog weleens een wedstrijd Sparta-AZ overslaan vanaf de bank", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Maar afgelopen zaterdag zat ik natuurlijk negentig minuten voor de tv. Dan zeg je tegen je vriendin: ‘Ik ga zo mee slapen, hoor. Even wachten nog totdat AZ gewonnen heeft’."

"En wat denk je: net als je denkt naar bed te gaan, net als je denkt dat AZ de winst binnen heeft, precies dan maakt Sparta gelijk", duidt Flemming zijn zaterdagavond. "In de aller-, aller-, allerlaatste seconde, dat ook nog eens. Nou, welterusten…"

Een dag later liep RKC – FC Groningen ook niet zoals hij dat graag had gezien. "Ook zoiets. Die wedstrijd was zo’n gevalletje: zal ik nou wel of níet kijken? Je wil dat het voor je vriendin tenslotte ook nog een beetje een leuke zondagavond is. Zappen; dat leek me de beste optie. En dan zie je opeens dat RKC met 3-0 voorstaat. ‘Krijg nou wat’, denk je dan. De tv ging meteen uit."

Het is razend spannend onderin de Eredivisie. Fortuna staat op plek vijftien en is daarmee virtueel veilig, maar is nog allesbehalve zeker dat het daar ook blijft staan. PEC Zwolle, Sparta en Willem II staan nog onder de Limburgers en die hebben allemaal maar drie punten minder.