Götze hint op Benfica-move met Schmidt: 'Verschillende trainers vind ik niet fijn'

Götze hint op Benfica-move met Schmidt: 'Verschillende trainers vind ik niet fijn'

03-05-2022 16:47
67

Mario Götze is blij met trainer Roger Schmidt. De oefenmeester, die na dit seizoen bij PSV weggaat en aan de slag gaat bij het Portugese Benfica, heeft Götze veel bijgebracht.

De wereldkampioen van 2014 kwam in 2020 naar Eindhoven omdat Schmidt daar trainer was en hem graag binnen wilde halen. Daar heeft Götze geen spijt van gekregen. "Hij heeft me heel erg goed geholpen en ik heb ook veel van hem geleerd", zegt hij in een podcast van Kicker. "Roger heeft zijn filosofie aangepast aan het Red Bull-idee en is nu nog extremer dan Pep Guardiola."

Schmidt vertrekt na dit seizoen naar Benfica en volgens Portugese media zou hij Götze mee willen nemen. Het is niet duidelijk of de spelmaker daar oren naar heeft, maar andere uitspraken over zijn trainers lijken wel die kant op te wijzen. "Om succesvol te zijn, heb je stabiliteit bij de trainer nodig. Bij Dortmund had ik vier verschillende trainers in vier jaar en dan ga je altijd maar een beetje heen en weer. Voor mij was dat niet fijn."

"Als ik een nieuwe club kies, dan is het belangrijk om te weten wat de trainer van plan is", gaat Götze verder. "Voor mij was de persoonlijkheid van de trainer het belangrijkste en andere factoren speelden niet zo'n grote rol. Nu wil ik vooral zo lang mogelijk doorgaan en in Europa spelen heeft nog mijn voorkeur. Daarna wil ik Amerika nog wel eens zien. Dat lijkt me geweldig."

PSV hoopt Götze binnenboord te houden, maar het hangt volledig van de Duitse middenvelder zelf af. Hij zou een afkoopclausule van drie á vier miljoen euro in zijn contract hebben staan en dat is geen onoverkomelijke horde voor Benfica.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie