Zenden: 'Ruud deed het toch en wenst geen gebruik te maken van mijn expertise'

Zenden: 'Ruud deed het toch en wenst geen gebruik te maken van mijn expertise'

04-05-2022 06:54
43

Boudewijn Zenden zal komend seizoen toch geen deel uitmaken van de staf van Ruud van Nistelrooy, de nieuwe hoofdtrainer van PSV. De Limburger is al enige tijd werkzaam bij het eerste elftal van de Eindhovenaren.

Toen Roger Schmidt zijn vertrek bekendmaakte, leek dat voor Zenden geen gevolgen te hebben. "Na de bekendmaking van het vertrek van Roger Schmidt en de aanvankelijke weigering van Ruud van Nistelrooy om trainer te worden, is dat gecommuniceerd. Maar PSV heeft nu een andere beslissing moeten nemen", laat hij weten aan De Telegraaf.

Van Nistelrooy besloot namelijk in een later stadium om alsnog in te stappen. "Ruud accepteerde de baan in tweede instantie toch en wenst geen gebruik te maken van mijn expertise." Dat heeft niets te maken met persoonlijke wrevel, benadrukt Zenden. "De verstandhouding is prima. Maar Ruud heeft het recht gekregen de staf op zijn eigen manier in te vullen." Of de voormalig Oranje-international een andere functie binnen de club gaat vervullen, is nu de vraag. "Dat is de wens van PSV, maar daar moet inhoudelijk over worden gesproken."