Liverpool in onverwachte problemen, Van Dijk blijft overeind: 'Met verve, superb'

04-05-2022 08:15
23

Liverpool leek het tweeluik met Villarreal tijdens de heenwedstrijd al te beslissen, maar kreeg het in het tweede halve finaleduel nog onverwacht moeilijk. Hoewel The Reds wankelden in El Madrigal, bleef Virgil van Dijk fier overeind, al was de ene voldoende in de Britse pers stelliger dan de andere.

Fansite This Is Anfield houdt het bij een 6 en wijst naar de rol van Van Dijk bij de vroege openingsgoal van Boulaye Dia. 'Als Van Dijk niet op de afspraak is, weet je dat er bange momenten gaan volgen. De Nederlander begon pover en was meer bezig met appelleren voor buitenspel dan met de wedstrijd. En daardoor kon Dia al na drie minuten scoren. Naarmate de wedstrijd vorderde, groeide hij echter.'

Ook bij 90 Min bleef de openingsfase hangen, met een 6 voor de aanvoerder van het Nederlands elftal tot gevolg. 'De Nederlander was zichtbaar niet op zijn gemak en heeft geen prettige herinneringen overgehouden aan de eerste helft, opmerkelijk om te zien. In de loop van de wedstrijd kreeg hij echter steeds meer autoriteit.'

Dat is ook The Liverpool Echo niet ontgaan: het medium deelt een 9 uit aan Van Dijk. 'De eerste helft was een martelgang voor Liverpool en Van Dijk moest meer dan eens instappen om de rotzooi van zijn teamgenoten op te ruimen. Dat deed hij echter met verve, superb.'

Liverpool stond bij rust met 2-0 achter en koerste opeens af op verlengingen, maar volgens The Daily Express had het allemaal nóg erger kunnen zijn: de krant geeft Van Dijk een 8. 'Hij verdedigde erg sterk. Nadat Liverpool zijn tweede goal incasseerde (Francis Coquelin scoorde in minuut 41, red.), hield hij de boel achterin bij elkaar.'