Seedorf: 'Een wonder dat de Italianen nog een rol van betekenis spelen in Europa'

Seedorf: 'Een wonder dat de Italianen nog een rol van betekenis spelen in Europa'

04-05-2022 10:30
80

Clarence Seedorf staat er niet van te kijken dat Italië niet gerepresenteerd werd bij de laatste acht van de Champions League. De voormalig speler van onder meer AC Milan en Internazionale denkt te weten waar het probleem ligt. 

Atalanta Bergamo was in 2019/2020 de laatste Serie A-club in de kwartfinales van het grootste Europese toernooi. De schuld moet volgens de vijfvoudig Champions League-winnaar niet bij de clubs worden gezocht. "De verantwoordelijkheid ligt bij de Italiaanse regering", stelt hij tegenover Corriere dello Sport. "Italië is een van de weinige landen in Europa die niet is gemoderniseerd als je kijkt naar de stadions. Clubs moeten hun eigen faciliteiten kunnen bouwen zonder jarenlang te hoeven wachten op vergunningen. Het uitblijven van besluiten van burgemeesters richt schade toe aan supporters, clubs en steden."

"Het is een wonder dat de Italianen nog een rol van betekenis spelen in Europa", foetert Seedorf, die doelt op het feit dat AS Roma nog meestrijdt om de Conference League-eindzege. Seedorf stipt meer structurele problemen in Italië aan. "In de Premier League en La Liga wordt een collectief belang nagestreefd, terwijl in Italië iedereen alleen aan zichzelf denkt", vertelt hij uit ervaring. "De Serie A is vanwege zijn geschiedenis een van de beste competities ter wereld en daardoor een belangrijk product, maar verliest alsnog zijn concurrentievermogen."