Je zag de kwaliteiten van Ten Hag al in de eerste paar trainingen

"Je zag de kwaliteiten van Ten Hag al in de eerste paar trainingen"

04-05-2022 16:20
27

Joël Veltman praat Engeland bij over Erik ten Hag. De verdediger van Brighton & Hove Albion werkte bij Ajax 2,5 jaar samen met de Tukker, die na dit seizoen vertrekt naar Manchester United.

Veltman vindt de aanstelling van Ten Hag een slimme zet van Manchester United. "Je zag de kwaliteiten van Ten Hag al in de eerste paar trainingen", zegt Veltman op de clubsite van Brighton. "Hij had een visie, wilde die met ons delen en deed geweldig werk. We speelden echt goed. Natuurlijk heeft elke trainer zijn tijd nodig, maar hij deed het uiteindelijk goed."

Wedden

Meer odds

"Zijn kracht was om iedereen bij elkaar te brengen, maar ook tactisch en een team op te bouwen dat allemaal in dezelfde richting trok. Hij kwam halverwege het seizoen 2017/18 binnen en deed het geweldig, vooral in Europa, want dat was onze volgende stap. We hebben de halve finale van de Champions League gehaald, dus dat zegt hoe goed hij het deed."

"Op het trainingsveld was hij meer een coach, een beetje hetzelfde als Graham Potter (manager Brighton, red.) om eerlijk te zijn. De assistent-coaches deden vaak de oefeningen en hij analyseerde meer. Iedere trainer moet jeugd gebruiken en ik denk dat hij dat ook deed met Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt."