Zahavi vertrekt bij PSV en heeft aanbieding op zak: 'Ik houd van deze club'

Zahavi vertrekt bij PSV en heeft aanbieding op zak: 'Ik houd van deze club'

04-05-2022 17:10 Laatste update: 17:37
93

Eran Zahavi vertrekt aan het einde van het seizoen definitief bij PSV. De Israëlische aanvalsleider tekent geen nieuw contract in Eindhoven en is in gesprek met geïnteresseerde clubs.

PSV had al door laten schemeren dat Zahavi niet in aanmerking komt voor een nieuw contract en nu laat de spits zelf van zich horen. "Onderling is besloten dat dit het juiste moment is om te vertrekken. Ik heb een geweldige tijd hier gehad. Ik houd van deze club. Natuurlijk waren er ups-and-downs maar ik ga de mooie dingen herinneren", zegt hij tegen Omroep Brabant.

Zahavi is naar verluidt in gesprek met meerdere clubs, waaronder het Braziliaanse Botafogo, weet het Eindhovens Dagblad. In januari kon hij ook al naar Griekenland verkassen, maar destijds besloot hij het seizoen bij PSV af te maken. Volgens het Eindhovens Dagblad lag een nieuwe verbintenis gezien zijn salaris niet voor de hand, al was een gesprek met de clubleiding nog mogelijk. Zahavi besluit zelf dat zijn tijdperk bij PSV volgende week voorbij is. 

In de zomer van 2020 kwam Zahavi naar Eindhoven. De spits kende in Nederland persoonlijke tegenslag, met een overval op en een inbraak in zijn woning. Op het veld liet de Israëliër ook van zich horen: in 77 duels voor PSV scoorde hij 36 keer.