'Binnen aantal jaar meer Mexicaanse spelers in Europa en ook bij PSV'

'Binnen aantal jaar meer Mexicaanse spelers in Europa en ook bij PSV'

04-05-2022 21:49 Laatste update: 21:58
92

De eigenaar van Chivas FC rekent erop dat er binnen enkele jaren meerdere spelers uit Mexico bij PSV zullen spelen. Die verwachting spreekt hij uit in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De samenwerking tussen PSV en Chivas werd een maand geleden aangekondigd. Amaury Vergara, die zowel directeur als eigenaar is van de Mexicaanse club, verwacht dat er de komende periode meer Mexicanen naar Eindhoven zullen komen. Hij was woensdag in Eindhoven.

"Wij kunnen PSV helpen om commercieel te groeien in Mexico en de Verenigde Staten, waar we ook belangrijke kennis van de markt hebben. Daarmee kan de club internationaal een slag maken en de naamsbekendheid nog verder vergroten. Er zijn sowieso al heel veel supporters van PSV in Mexico", zegt Vergara tegen de krant. 

Vergara denkt dat ook spelers en trainers uitgewisseld zullen worden tussen Eindhoven en Mexico. "Het Mexicaanse voetbal heeft een flinke slag gemaakt in het afgelopen decennium. Spelers zijn veel fitter dan voorheen en er is op het gebied van bijvoorbeeld voeding en trainingsmethodes grote progressie geboekt. Maar het kan altijd nog beter en PSV en wij denken in dit opzicht veel aan elkaar te hebben. Chivas wil blijven innoveren en we zien in PSV een echte bondgenoot wat dit betreft. (...) Binnen twee, drie jaar spelen veel meer Mexicaanse voetballers in Europa en ook bij PSV verwacht ik."