Real Madrid treft Liverpool in CL-finale na bizarre ontknoping tegen Man City

04-05-2022 23:35 Laatste update: 23:36
329

De finale van de Champions League gaat dit jaar tussen Liverpool en Real Madrid. De return in Bernabéu was minstens zo spectaculair als de heenwedstrijd en kende een bizarre ontknoping: 3-1.

Real Madrid en Manchester City gaven vorige week een waar spektakel weg en dus lag de lat bijzonder hoog. Voetballend was het echter van een beduidend lager niveau, hoewel de spanning wel steeds meer toenam en misschien wel nog meer aanwezig was dan vorige week. De eerste noemenswaardige gebeurtenis was de ruzie tussen Luka Modric en Aymeric Laporta na tien minuten spelen nadat spelers van Manchester City verhaal gingen halen bij scheidsrechter Daniele Orsato, waarna ook Modric zich meldde. Hij kreeg het aan de stok met Laporta, beide spelers kregen geel.

De eerste grote kans van de wedstrijd was na negentien minuten spelen voor Bernardo Silva, die een hard schot gekeerd zag worden door Thibaut Courtois. Het had daarna alle kanten op kunnen vallen. Karim Benzema was vorige week de absolute uitblinker, maar in Madrid aanvankelijk onzichtbaar. Daardoor had Manchester City niet al te veel moeite om op de been te blijven.

Real Madrid had de achterstand al na negen seconden in de tweede helft ongedaan kunnen maken, ware het niet dat Vinícius jr. een niet te missen kans om zeep hielp. Daarna kabbelde het voort, waarop Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti besloot in te grijpen door Marco Asensio en Eduardo Camavinga te brengen, Pep Guardiola wisselde juist verdedigend.

Omdat grote kansen uitbleven en Real Madrid het Manchester City niet echt moeilijk maakte, lag de weg naar de Champions League-finale open voor de Engelse club. Helemaal toen Riyad Mahrez in de slotfase voor de 0-1 zorgde, waardoor Real Madrid twee doelpunten nodig had om een verlenging af te dwingen.

Van wat er daarna gebeurde, zal Guardiola nog wel een paar keer wakker schrikken. Nadat Manchester City tot twee keer toe verzuimde om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien, luidde Rodrygo de blessuretijd van zes minuten in met de aansluitingstreffer, om nog geen twee minuten later de achterstand helemaal om te buigen. Bij Manchester City konden ze het amper geloven, vooral omdat Real Madrid voor de derde keer dit seizoen een achterstand ongedaan maakte. Dat gebeurde eerder al tegen Paris Saint-Germain en Chelsea.

Verlenging
Ook in de verlenging viel het al snel de kant op van Real Madrid, dat een strafschop mocht nemen nadat Ruben Días een duel te lomp inging. Benzema, die drie van de laatste vijf strafschoppen miste, durfde het aan om weer achter de bal te staan. Nu schoot hij wel raak, waardoor de comeback compleet maakte.

Manchester City leek volledig leeggespeeld, hoewel het via Phil Foden nog een grote kans op de 3-2 kreeg. Het bleek in de tweede helft van de verlenging niet bij machte om alsnog een penaltyserie af te dwingen. En dus kan Ancelotti zijn vierde Champions League winnen. Hij flikte dat al twee keer met AC Milan en één keer eerder met Real Madrid.