Van Marwijk: 'Arrogantie Marseille kan Feyenoord in de kaart spelen'

Van Marwijk: 'Arrogantie Marseille kan Feyenoord in de kaart spelen'

05-05-2022 07:25
49

Bert van Marwijk dicht Arne Slot goede kansen toe om met Feyenoord in zijn voetsporen te treden. De ex-bondscoach won in 2002 de UEFA Cup met de Rotterdammers, Slot hoopt donderdag ten koste van Olympique Marseille de finale van de Conference League te bereiken.

Van Marwijk was onder de indruk van Feyenoord tijdens de heenwedstrijd in De Kuip (3-2). "Ik denk dat Olympique Marseille Feyenoord heeft onderschat. Ze hebben misschien meer individuele klasse, maar eigenlijk deden ze maar wat in Rotterdam", zegt hij tegen Trouw. "Ze dachten: dat doen we wel eventjes. En eerlijk gezegd denk ik dat ze dat nog steeds denken. Een beetje arrogant. Dat kan Feyenoord juist in de kaart spelen. Ik denk dat ze Marseille gelijk onder druk zetten. Daarmee maken ze zeker een kans."

Van Marwijk ziet enige gelijkenissen tussen 'zijn' Feyenoord en het huidige team. "Je ziet dat Slot vasthoudt aan min of meer dezelfde formatie en speelwijze, ongeacht de tegenstander. Dat deed ik ook in 2002. Dit Feyenoord is wel aanvallender ingesteld. Zij proberen ook van achter uit te voetballen, net als wij toen. Slot is heel erg bezig met de ontwikkeling van zijn eigen team, terwijl er nu ook veel coaches zijn die zich richten op de kwaliteiten van de tegenstander."

"Als je een overeenkomst wilt zien, dan ging ik ook uit van mijn team en onze eigen manier van spelen. Of je nu tegen drie, vier of vijf verdedigers staat, of tegen twee of drie spitsen speelt – je moet altijd uitgaan van je eigen kracht", besluit Van Marwijk.