'PSV vermoedt onderbelasting: Schmidt zorgde voor gefronste wenkbrauwen'

'PSV vermoedt onderbelasting: Schmidt zorgde voor gefronste wenkbrauwen'

05-05-2022 08:40 Laatste update: 09:26
105

Binnnen PSV zijn de vele blessures 'absoluut een onderwerp van gesprek', benadrukt het Eindhovens Dagblad. Inmiddels worden in het Philips Stadion ook de eerste conclusies getrokken en daarbij valt het woord 'onderbelasting'.

De selectie van coach Roger Schmidt kampt het hele seizoen al met het nodige blessureleed. Bovendien duurt het vrij lang voordat spelers hersteld zijn. PSV schat in dat een deel van de blessures veroorzaakt zijn door onderbelasting. Binnen de club wordt vermoedt dat er niet te veel, maar juist te weinig of te voorzichtig op wedstrijdintensiteit is getraind. 

De Duitser lijkt niet aan kritiek te ontsnappen. Binnen PSV fronsten de nodige wenkbrauwen op het moment dat Schmidt zijn spelers tijdens de interlandperiode in maart zes dagen vrijaf gaf, schrijft het ED. Een week later ging het in het eerste halfuur helemaal mis tegen FC Twente, dat op een 3-0 voorsprong kwam.

Onder meer André Ramalho, Olivier Boscagli en Noni Madueke kregen te maken met blessures, maar de regionale krant noemt Jordan Teze en Carlos Vinícius als misschien wel de beste voorbeelden. De Braziliaan scheurde afgelopen weekend zijn hamstring, terwijl Teze eerder dit seizoen een spier scheurde tijdens het uitduel met Fortuna. Beide spelers hadden op dat moment weinig wedstrijdritme. 

Ook de voorbereiding is wellicht te kort geweest. PSV werkte op 25 juni de eerste groepstraining af en een kleine maand later, op 22 juli, stond de eerste wedstrijd al op het programma. Voor die korte aanlooptijd werd overigens bewust gekozen, omdat veel spelers vermoeid waren na de opeenstapeling van wedstrijden na de coronaperiode. Ook die coronaperiode wordt daarom nog als boosdoener gezien.

De nieuwe trainer Ruud van Nistelrooy kiest komend seizoen voor een langere voorbereiding. De eerste training van PSV is op 20 juni, maar het eerste piekmoment is pas op 30 juli, tijdens de Johan Cruijff Schaal.