Dessers overtuigt nog niet iedereen: 'Hij maakte er maar zes in de competitie'

Dessers overtuigt nog niet iedereen: 'Hij maakte er maar zes in de competitie'

5 mei - 09:14
76

John van Loen, oud-spits van onder meer Feyenoord, vraagt zich af of Cyriel Dessers nog een seizoen zo goed kan spelen als hij op dit moment doet. De Belgisch-Nigeriaanse aanvaller is Europees topscorer van de Stadionclub, maar Van Loen twijfelt nog of hij vier miljoen euro aan Dessers uit zou geven.

Dat is de transfersom die Feyenoord zou moeten neertellen om Dessers over te nemen van KRC Genk. Van Loen is in ieder geval nog niet overtuigd. "Hij heeft er maar zes in de competitie gemaakt", zegt hij tegen NU.nl. "Je moet vooral de vraag stellen of hij het volgend seizoen weer zo goed doet."

De gewezen aanvaller vraagt zich ook af of de lage transfersom niet aantrekkelijk zal worden voor andere clubs, waardoor de concurrentie hoog wordt. "Vier miljoen is in deze tijd niet zo veel geld voor een spits die tien keer scoort in de Conference League. Straks schiet hij tegen Marseille de elfde binnen, dan is hij goud waard."

Dat Dessers dit seizoen wel heel belangrijk is voor Feyenoord, kan Van Loen niet ontkennen. "Ze zetten veel druk op de tegenstander, dus de spits loopt altijd vooruit. Het is niet dat hij drie man voorbij gaat en een mooie actie maakt. Maar hij staat wel op de goede plek."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!