'Serieuze concurrentie voor Ajax: Monchi is gecharmeerd van Schreuder'

'Serieuze concurrentie voor Ajax: Monchi is gecharmeerd van Schreuder'

5 mei - 09:26
30

Alfred Schreuder ligt heel goed in de markt. Het was al bekend dat Ajax de voormalig assistent-trainer van Erik ten Hag graag aan zou stellen als hoofdcoach voor volgend seizoen en nu heeft Sevilla naar verluidt ook interesse.

Schreuder werkte al eerder in Spanje en heeft als assistent van Ronald Koeman bij FC Barcelona een goede indruk achtergelaten. Volgens Estadio Deportivo staat hij nu te boek als één van de 'spannendste trainers' in het Europese voetbal en heeft dat de aandacht getrokken van Sevilla, de huidige nummer drie van La Liga.

Volgens de regionale sportkrant ligt huidig trainer Julen Lopetegui daar niet meer zo goed bij de fans en zoekt technisch directeur Monchi al naar eventuele opvolgers. Schreuder zou hoog op het lijstje staan en de vermeende belangstelling van Ajax doet Sevilla naar verluidt weinig. Zij denken een goede kans te maken als het op een transferstrijd aankomt.

Twee weken geleden werd Schreuder voor het eerst in verband gebracht met Ajax, toen duidelijk werd dat Erik ten Hag definitief naar Manchester United zou verhuizen. Italiaanse media brengen de coach van Club Brugge ook in verband met Atalanta en Bologna, maar het is niet duidelijk hoe serieus dat is.

Bij Club Brugge heeft Schreuder nog een doorlopend contract. Er is wel afkoopclausule in zijn contract opgenomen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!