Topscorer in Estland is opgeleid door Ajax: 'Concurrentiestrijd met Kluivert'

Topscorer in Estland is opgeleid door Ajax: 'Concurrentiestrijd met Kluivert'

5 mei - 10:41
35

De topscorer van de Estse competitie is opgeleid door Ajax. Deabeas Owusu-Sekyere zette zijn eerste stappen als voetballer op De Toekomst en maakt nu furore op het hoogste niveau in Estland.

Als aanvaller van Paide Linnameeskond, een subtopper in Estland, maakte Owusu-Sekyere al zeven goals in de eerste elf competitiewedstrijden en kwam hij ook twee keer tot scoren in de nationale beker. Een aantal jaar geleden speelde hij echter nog op de Toekomst in de jeugdopleiding van Ajax, maar nu is het dus Estland geworden. "Dat had ik vooraf ook niet bedacht", zegt hij tegen ELF Voetbal. "Ik heb er geen moment spijt van gekregen. Hopelijk krijgt mijn loopbaan na dit seizoen een mooi vervolg."

De clubs die veel van zijn voormalig ploeggenoten bij Ajax nu hebben, zullen zich waarschijnlijk niet voor de 22-jarige aanvaller melden. "Ik begon in de D1. Ik behoorde tot de lichting Matthijs de Ligt, Justin Kluivert, Noa Lang en Donyell Malen. Later ook nog Francesco Antonucci. Toen ik kwam, speelde Justin nog als rechtsbuiten. Hij wilde na de D1 naar links waarop ik een flinke concurrentiestrijd moest aangaan. Toen Ajax vervolgens ook nog Ché Nunnely haalde, werd die onderlinge strijd nog dodelijker."

Owusu-Sekyere is de enige Nederlandse profvoetballer in Estland. Toch heeft hij nog steeds contact met sommige jongens waar hij bij Ajax mee samenspeelde. "Het contact met de jongens bestaat nu nog vooral via Instagram. Van mijn lichting heeft tachtig procent het betaald voetbal gehaald."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie