Houtman geniet van 'opvolger' Dessers bij Feyenoord: 'Daarom is hij populair'

Houtman geniet van 'opvolger' Dessers bij Feyenoord: 'Daarom is hij populair'

05-05-2022 12:24 Laatste update: 14:47
7

Peter Houtman geniet van Cyriel Dessers in het Feyenoord-shirt. De stadionspeaker van de Stadionclub, die zelf ook als spits in De Kuip speelde, ziet een gezonde dosis zelfvertrouwen bij de Nigeriaanse Belg.

Houtman werd Eredivisie-topscorer namens Feyenoord in het seizoen 1982/1983. Dat lukt Dessers niet, maar hij is dan weer in Europa heel belangrijk voor de Rotterdammers. "Hij doorziet vaak dingen", analyseert de gewezen spits tegenover NU.nl. "Het lijkt erop of hij ruikt dat een speler in de fout gaat. Dat bleek wel bij het laatste doelpunt tegen Marseille. Hij staat er toch weer. En hij heeft een sterk lichaam."

Er zijn gelijkenissen tussen Dessers en Houtman, denkt de stadionspeaker zelf. "Ik heb heel veel spitsen meegemaakt die op de training de trukendoos opengooiden en in de wedstrijd dat niet konden laten zien. Dat was Kuipvrees. Ik vond het juist prachtig om in het stadion te spelen. Hoe belangrijker de wedstrijd, hoe mooier ik het vond. Dat heeft Dessers ook. Altijd die smile erbij, met dat mooie Vlaamse tongvalletje. Daardoor is hij ook zo populair."