Van Bommel probeerde Schuurs over te halen om naar PSV te komen

Van Bommel probeerde Schuurs over te halen om naar PSV te komen

5 mei - 18:25
85

Perr Schuurs heeft nog altijd geen spijt van zijn keuze voor Ajax. De club nam hem in 2018 voor ongeveer twee miljoen euro op van Fortuna Sittard, waar hij op achttienjarige leeftijd al aanvoerder was.

Schuurs won in die periode ook de prijs voor talent van de eerste periode. "Heel mooi om die te winnen", zegt Schuurs bij Inside Ajax. "Zeker omdat ik nog een jonge jongen was en net kwam kijken. Van Bommel mocht de prijs uitreiken, een grote naam. Ik ben blij dat ik meteen heb kunnen laten zien wat ik in huis had."

Van Bommel was destijds trainer van PSV O19 en schoof daarna door naar het eerste elftal. Hij heeft Schuurs proberen over te halen om niet naar Ajax te gaan, maar naar PSV. "Dat heeft hij wel gedaan. Ik heb ook gesproken met PSV, maar de keuze voor Ajax was voor mij makkelijk."

Voor de moeder van Schuurs niet zo. "Ze wilde dat ik bij Fortuna zou blijven, lekker dichtbij huis. Ze zei: verhuis niet te ver als je gaat. Maar toen ze op bezoek kwam bij Ajax, realiseerde ze zich dat het de beste keuze was voor mij. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!