Van Bronckhorst plaatst zich met Rangers voor finale Europa League

05-05-2022 22:55 Laatste update: 23:16
22

Voor Giovanni van Bronckhorst lonkt een prachtig slot van het seizoen. Rangers FC heeft zich ten koste van RB Leipzig geplaatst voor de finale van de Europa League. Op Ibrox werd het 3-1 en dat was genoeg na de 1-0 nederlaag van vorige week.

Van Bronckhorst ging vorige week in Duitsland met 1-0 onderuit, maar kon hoop putten uit het feit dat zijn ploeg vrijwel altijd scoort op Ibrox, dat voor iedere tegenstander in Europa een onneembare vesting bleek. Donderdagavond was dat niet anders.

Rangers wist de achterstand tegen Leipzig al snel te repareren en zelfs om te buigen. Ibrox ontplofte toen James Tavernier na negentien minuten scoorde en Glen Kamara vijf minuten later de voorsprong verdubbelde. Hoewel Rangers de bovenliggende partij was, bleek Leipzig uiterst gevaarlijk in de omschakeling.