Van Bronckhorst onder de indruk: 'Het verhaal kon niet mooier zijn'

Van Bronckhorst onder de indruk: 'Het verhaal kon niet mooier zijn'

06-05-2022 10:15
19

Giovanni van Bronckhorst moest zoeken naar de juiste woorden na het behalen van de Europa League-finale met Rangers FC. De Nederlander sprak van een 'geweldige avond' en stond ook stil bij het overlijden van materiaalman Jimmy Bell.

"Het was vanaf het begin een geweldige avond", begint Van Bronckhorst op de persconferentie, na de 3-1 overwinning op RB Leipzig. "Het was geweldig dat we in de eerste helft al twee keer scoorden. De spelers waren fantastisch, je kunt geen beter script schrijven dan dit. De sfeer was ongelooflijk, dat heeft ons enorm geholpen. Je kon na afloop aan de festiviteiten zien hoe blij we allemaal waren met de finale."

Enkele dagen geleden overleed materiaal- en clubman Bell op 69-jarige leeftijd. Dat maakte de overwinning extra bijzonder voor Van Bronckhorst. "Het verhaal had niet mooier kunnen zijn. We zijn er allemaal heel trots op dat we in de finale staan en we hebben geproost op Jimmy. We zullen hem voor de rest van ons leven missen."

Over iets minder dan twee weken wacht de Europa League-finale al op Rangers. Eintracht Frankfurt is dan in Sevilla de tegenstander. In de Schotse competitie eindigt Rangers al zo goed als zeker op de tweede plek.