Vitesse sluit deel van Zuidtribune na onderzoek naar veiligheid van GelreDome

Vitesse sluit deel van Zuidtribune na onderzoek naar veiligheid van GelreDome

06-05-2022 12:51
132

Vitesse sluit per direct een deel van de eigen Zuidtribune in het GelreDome. De club meldt dat dit een 'proactieve voorzorgsmaatregel is' nadat een adviserend onderzoeksbureau gekeken heeft of het stadion wel veilig is.

Er is recent een inspectie van de tribune-elementen geweest in het Arnhemse stadion en daar is een 'afwijking in de tribuneopbouw' geconstateerd. Er wordt nog gekeken in hoeverre die afwijking invloed heeft op de veiligheid van die elementen. Totdat dat duidelijk is, zullen er zes rijen afgesloten worden.

Voorlopig zullen de rijen 13 tot en met 18 op de Zuidtribune gesloten blijven. Vitesse wil benadrukken dat er geen enkele reden is om te twijfelen aan de veiligheid van andere tribunedelen en tribunes en zegt dat fans de wedstrijd tegen sc Heerenveen van aanstaande zondag gewoon kunnen beleven zoals zij dat willen.

Diverse stadions in Nederland zijn extra gecontroleerd nadat het uitvak in het Goffertstadion het tijdens de Gelderse derby in 2021 begaf. Toen zakten een aantal fans van Vitesse door de tribune heen. Het Nijmeegse stadion bleek toen allerlei constructiefouten te hebben.