'Schreuder laat Vormer definitief links liggen en bombardeert hem tot derde keuze'

'Schreuder laat Vormer definitief links liggen en bombardeert hem tot derde keuze'

06-05-2022 13:59
16

Club Brugge kan de komende maanden geen beroep meer doen op Mats Rits. Volgens Sportwereld moet Ruud Vormer daardoor niet hopen dat hij de komende speeldagen de vervanger wordt van Rits. De keuze zou gevallen zijn op Eder Balanta.

Tegen RSC Anderlecht viel Rits vorig weekend geblesseerd uit. De door Ajax opgeleide Rits staat nu voor een revalidatie van enkele maanden door een gescheurde kruisband, maar Vormer zal geen kans krijgen van trainer Alfred Schreuder. Die zou gekozen hebben voor Balanta.

Vormer was een van de kandidaten om Rits in de basis te vervangen, maar de kapitein lijkt niet te moeten hopen op een terugkeer in de ploeg. Schreuder heeft de Nederlandse middenvelder te kennen gegeven dat hij zich zal moeten schikken in een rol als bankzitter en daar komt ook nu geen verandering in.

De voorbije jaren was Vormer dé man bij Club Brugge, maar dit seizoen veranderde veel. Eerst liet Philippe Clement de Nederlander links liggen in de Champions League. Daarna moest Vormer zich ook schikken in het statuut van bankzitter onder Schreuder.