Mulder: 'Ik respecteer het, maar de manier waarop geeft me rotgevoel'

Mulder: 'Ik respecteer het, maar de manier waarop geeft me rotgevoel'

06-05-2022 15:42
31

Erwin Mulder kreeg deze week te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd wordt. De doelman van sc Heerenveen respecteert dat besluit, maar baalt een beetje van de manier waarop. Tegelijkertijd is Mulder Heerenveen dankbaar.

Heerenveen communiceerde dat het niet doorgaat met Mulder. Hij respecteert dat, maar plaatst kanttekeningen bij de manier waarop. "Het is heel simpel: mijn contract is in maart formeel opgezegd door de club, maar daarbij werd gezegd dat we op een later moment nog in gesprek zouden gaan. Dat gesprek is er alleen nooit meer geweest", zegt hij tegen Voetbal International.

Mulder refereert ook aan een interview waarin Kees van Wonderen, die volgend seizoen trainer is in Heerenveen, aangaf met een andere keeper gesproken te hebben. Hij doelde op Andries Noppert. "Dat interview las ik terwijl ik nog steeds van niets wist. Dat vind ik niet de juiste gang van zaken en dat heb ik inmiddels binnenskamers duidelijk gemaakt. Persoonlijk had ik wel een aanbieding van de club verwacht, maar ik kan er heel goed mee leven dat de club iets anders besloten heeft. De manier waarop geeft me alleen een rotgevoel."

Technisch manager Ferry de Haan legt uit hoe het zit. "Toen wij in maart Erwins contract opzegden, hebben we gezegd dat we op een later moment bij elkaar terug zouden komen, maar dat beide partijen zich in de tussentijd konden oriënteren op andere opties. Dat is ook gebeurd. Erwin heeft zijn teleurstelling bij mij aangegeven en ik heb begrip voor zijn gevoelens, maar alles is gewoon op een normale manier gegaan."