Boskamp vervuld met trots: 'Denk dat de UEFA het toch heeft onderschat'

Boskamp vervuld met trots: 'Denk dat de UEFA het toch heeft onderschat'

06-05-2022 16:44 Laatste update: 17:03
44

De finaleplaats van Feyenoord in de Conference League vervult Jan Boskamp met trots. Hij denkt dat de UEFA ook geen rekening had gehouden met een topaffiche in de eerste editie van de Conference League.

Feyenoord won de eerste wedstrijd van Olympique Marseille met 3-2 en wist donderdag een 0-0 uit het vuur te slepen. In de eindstrijd neemt de ploeg van Arne Slot het op tegen het AS Roma van José Mourinho.

"Het is een hele prestatie dat Feyenoord in de finale staat. Ik had het in juli nooit geloofd", zegt Boskamp bij Sporza. "Ik denk dat de UEFA niet had verwacht dat het een finale ging worden met zulke grote clubs. Dat hebben ze toch onderschat. Er zullen volgens mij meer dan 30.000 Feyenoord-supporters naar Albanië trekken. Ik heb vanmorgen ook meteen gebeld voor tickets. Ik wil het niet missen."

Feyenoord heeft de finale gehaald mede dankzij een geweldige Cyriel Dessers, goed voor tien doelpunten. "Dessers is de chouchou van het supportersvak. Hij heeft zich echt in de ploeg geknokt met zijn goals als invaller. Als spits word je afgerekend op je doelpunten en hij bleef ze gewoon maken. Dan ben je een goeie spits. Zijn afkoopsom is 'maar' vier miljoen euro, dus zou ik niet twijfelen."