Heracles Almelo presenteert nieuwe hoofdtrainer: 'Het sluit goed op elkaar aan'

Heracles Almelo presenteert nieuwe hoofdtrainer: 'Het sluit goed op elkaar aan'

06-05-2022 16:02
38

Heracles Almelo heeft Carlos Vicens gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. De 39-jarige Spanjaard komt na dit seizoen over van Manchester City, waar hij assistent-trainer was van Pep Guardiola.

Donderdag werd al bekend dat Heracles in zee zou gaan met Vicens, de opvolger van Frank Wormuth. Heracles verrast opnieuw in de zoektocht naar een nieuwe trainer. "We zijn blij dat we Carlos kunnen presenteren als nieuwe hoofdtrainer. Met Carlos halen we een trainer binnen die staat voor aanvallend en verzorgd voetbal vanuit een duidelijke organisatie", zegt technisch directeur Tim Gilissen van Heracles op de clubsite.

Wedden

Meer odds

"In de vele gesprekken hebben we Carlos leren kennen als een bevlogen en ambitieuze trainer. We hebben zijn ideeën over speelwijze, teamontwikkeling, intensiteit en het ontwikkelen van individuele spelers getoetst aan onze visie en dit sluit goed op elkaar aan", zegt Gilissen. "Uiteindelijk denken wij met Carlos een hoofdtrainer te hebben die goed bij onze club past en dezelfde ambities nastreeft: aantrekkelijk voetbal spelen, spelers ontwikkelen en strijden voor de plekken zes tot tien in de Eredivisie."

Vicens tekent bij Heracles een contract voor twee seizoenen, tot de zomer van 2024.