'Dortmund meldt zich in transferstrijd om bij Ajax geflopte verdediger'

'Dortmund meldt zich in transferstrijd om bij Ajax geflopte verdediger'

06-05-2022 17:17
29

Rasmus Kristensen staat drie jaar na zijn vertrek bij Ajax voor een toptransfer. Duitse media melden dat de Deense rechtsback, die nu voor RB Salzburg speelt, in de zomer naar Borussia Dortmund kan verkassen.

Dortmund is de verdediging aan het versterken en legde met Niklas Süle en Nico Schlotterbeck al twee centrale stoppers vast. Er moeten ook nog backs komen en volgens BILD is Kristensen in beeld om de rechterflank voor zijn rekening te gaan nemen. De Deen maakt indruk bij Salzburg.

Daar is hij basisspeler en maakte hij in 26 competitiewedstrijden zeven doelpunten voor de Oostenrijkers. Dat heeft de interesse van Dortmund en eerder ook al van RB Leipzig, West Ham United en AS Roma gewekt. Kristensen heeft nog een contract van drie jaar in Salzburg.

Ajax betaalde in januari 2018 ruim vijf miljoen euro voor Kristensen aan Midtjyland, waarna hij in Amsterdam uiteindelijk tot tien basisplaatsen in anderhalf jaar kwam. Scoren lukte hem maar één keer: in de bekerfinale tegen Willem II vond hij het net.