Twente 'drukt resetknop in' en komt met doelstelling: 'Niets minder dan dat'

Twente 'drukt resetknop in' en komt met doelstelling: 'Niets minder dan dat'

06-05-2022 19:50
31

FC Twente strijdt nog altijd bovenin mee in de Eredivisie en wil in de laatste drie wedstrijden van dit seizoen zaken doen. Ron Jans, de trainer van de Tukkers, heeft plek vier als doelstelling neergezet.

Twente kan ook nog derde worden, maar staat nu vijf punten achter op Feyenoord. Jans kijkt dus eerder naar plek vier. "We willen gewoon vierde worden en niet de play-offs in", zegt hij tegen RTV Oost. "Dan móét je winnen van Fortuna en áls we dat doen, kunnen we kijken wat dat oplevert. Op de uitslag van AZ - Ajax hebben we geen invloed, maar als wij zelf winnen wordt het voor hen steeds moeilijker."

AZ is namelijk de grootste concurrent in de strijd om die vierde plaats. De Alkmaarders staan drie punten achter en spelen dus nog tegen Ajax. Twente blijft echter met zichzelf bezig, ook na de teleurstellende 1-1 tegen Heracles Almelo. "Voor mijn gevoel is het gelukt om de resetknop in te drukken. Deze week stond in het teken van nabespreken en analyseren. We waren tegen Heracles gewoon niet goed genoeg om ze te verslaan en hadden ook niet meer verdiend dan een punt."