Timber gevleid door interesse PSV, 'ook Ajax heeft hem serieus in peiling'

Timber gevleid door interesse PSV, 'ook Ajax heeft hem serieus in peiling'

06-05-2022 20:57
93

Quinten Timber staat niet alleen bij PSV op de radar. De twintigjarige middenvelder van FC Utrecht wordt gevolgd door binnen- en buitenlandse topclubs, meldt Voetbal International. Timber blijft er zelf rustig onder.

Naast technisch directeur John de Jong van PSV, zaten er nog meer scouts en directeuren op de tribune voor de Jong Oranje-speler. "Het is altijd leuk om te horen dat andere clubs geïnteresseerd zijn in je. Maar het is vooral de media", reageert hij bij Voetbal International. "Ik probeer me vooral te richten op de play-offs en de wedstrijden die nog gaan komen. Daarna zien we het wel. Ik heb het enorm naar mijn zin bij FC Utrecht, ik ontwikkel me goed."

"Ik hoef niet per se weg, zeker niet", benadrukt Timber, die vorige zomer transfervrij overkwam van Ajax. "Je moet altijd nadenken over de stappen die je gaat zetten, waar je nóg beter kan worden. Wat ik zeg: ik kan me hier nog heel goed ontwikkelen. We gaan het wel zien." Zijn management houdt hem ook niet constant op de hoogte. "Het is niet dat ze tegen me zeggen: Quinten, die club wil je hebben. Of we moeten dit of dit gaan doen. Uiteindelijk is het best makkelijk om je er van af te sluiten. Ik besef namelijk ook heel goed dat het snel kan veranderen. Het kan ook heel snel negatief zijn."

Ajax
De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij vermoedt dat Timber ook in beeld is bij zijn oude club. "Ik denk dat Ajax hem ook heel serieus in de peiling heeft. Het zou gek zijn als dat niet zo was. Zijn broer (Jurriën, red.) voetbalt er en het is op dit moment één van de grootste talenten in de Eredivisie", zegt de clubwatcher in de voetbalpodcast van de krant. "Als er bij Ajax mutaties zijn op het middenveld, Ryan Gravenberch gaat weg, dan is het volkomen logisch dat Ajax daar werk van maakt."