Clubs melden zich bij zaakwaarnemer Sangaré, PSV'er noemt droombestemming

Clubs melden zich bij zaakwaarnemer Sangaré, PSV'er noemt droombestemming

06-05-2022 22:43
104

Ibrahim Sangaré vindt dat hij zich dit seizoen sterk heeft ontwikkeld bij PSV. De 24-jarige middenvelder staat niet voor niets in de belangstelling van diverse clubs, waaronder naar verluidt ook Leicester City en Newcastle United.

Volgens De Telegraaf hebben meerdere clubs zich gemeld bij de zaakwaarnemer van Sangaré, die met name in Engeland veel vleiers heeft. De Ivoriaanse international is zelf nog niet bezig met een transfer. "Ik ben een speler van PSV en concentreer me op de drie wedstrijden, die we dit seizoen nog spelen", zegt hij in de krant. "Ik moet met mijn hoofd niet bij andere zaken zitten. Daarna ga ik met vakantie en heb ik de tijd om te praten over eventuele volgende projecten, maar tot die tijd wil ik me daar niet mee bezighouden."

Of Sangaré komende zomer al uit Eindhoven vertrekt, laat hij in het midden. Hij geeft wel toe dat spelen in de Premier League 'een droom' is. "Dat is de grootste en belangrijkste competitie ter wereld. Als kleine jongen in Ivoorkust was Chelsea de club van mijn hart. Omdat daar Didier Drogba, de beste Ivoriaanse spits ooit, voetbalde. Hij is een van mijn grote idolen. Later werd ik ook een liefhebber van Manchester City, toen Yaya Touré daar speelde."

Sangaré wil eerst goed afsluiten bij PSV. "Ik heb het gevoel, dat mijn niveau echt omhoog is gegaan. Ik heb mezelf op meerdere punten verbeterd ten opzichte van vorig seizoen. Mijn statistieken zijn een stuk beter. Meer goals, meer assists, maar dat kan nog beter. Ik heb mezelf ook sterk verbeterd op het vlak van het balverlies. Daar heb ik hard aan gewerkt. Ten opzichte van vorig seizoen ben ik daarin echt vooruitgegaan. Ik heb minder risico in mijn spel gelegd. Al hoort het er soms ook een beetje bij om dat wel te doen."