Juventus kent slechte generale zonder De Ligt, Monaco wint van Lille

Juventus kent slechte generale zonder De Ligt, Monaco wint van Lille

06-05-2022 23:06
22

Juventus heeft een valse generale repetitie beleefd voor de finale van de Coppa Italia tegen Internazionale. De Oude Dame verloor vrijdag van laagvlieger Genoa, dat daardoor de laatste strohalm grijpt: 2-1. In Frankrijk deed AS Monaco goede zaken in de strijd om plek twee.

Genoa - Juventus 2-1
Juventus is inmiddels verzekerd van Champions League-deelname volgend seizoen, terwijl de Scudetto al enige tijd uit zicht is. Met het oog op de bekerfinale tegen Inter van woensdag, kreeg onder meer Matthijs de Ligt rust. Genoa vocht juist voor zijn laatste kans in de Serie A. De laagvlieger haalde al snel opgelucht adem, toen Moise Kean over kopte. De thuisfans veerden na een halfuur op. Matteo Destro was dicht bij de 1-0, maar kreeg de bal niet tussen de palen.

Het leek Genoa duur komen te staan. Paulo Dybala, die na dit seizoen transfervrij vertrekt, schoot kort na rust knap raak. De Argentijn raakte vervolgens nog de paal, terwijl Kean ook nog de nodige kansen miste. De zege leek desondanks niet in gevaar te komen voor Juve, maar in de slotfase sloeg oud-AZ'er Albert Gudmundsson toe. De IJslander ontving een stekkpassje achter de laatste lijn en passeerde Wojciech Szczesny. 

Het werd zelfs nog mooier voor Genoa. In de zesde minuut van de extra tijd trof Domenico Criscito doel. Genoa blijft ondanks de remise steken op plek negentien met 28 punten, maar nummer zeventien Salernitana heeft er nu slechts één meer.

Lille - AS Monaco 1-2
AS Monaco deed uitstekende zaken in de strijd om de tweede plaats in de Ligue 1, die recht geeft op een ticket voor de groepsfase van de Champions League. De Monegasken, met Myron Boadu als invaller, wonnen met 1-2 bij Lille. Aurélien Tchouaméni, die in verband wordt gebracht met Liverpool en Real Madrid, was de gevierde man met twee treffers. Tussendoor deed Angel Gomes iets terug. Sven Botman speelde het hele duel mee.

Monaco heeft nu 65 punten, net als Olympique Marseille. De tegenstander van Feyenoord in de halve finale van de Conference League speelde wel een duel minder.