Stekelenburg memoreert: 's avonds in het stadion ging het twee keer mis'

Stekelenburg memoreert: 's avonds in het stadion ging het twee keer mis'

07-05-2022 07:25
34

Maarten Stekelenburg staat inmiddels weer onder de lat bij Ajax, maar heeft een lange tocht af moeten leggen om daar te komen. Begin van dit seizoen raakte de veteraan geblesseerd aan zijn heup en lies en dat zat hem flink dwars. Nu keept Stekelenburg weer.

Stekelenburg raakte al na vier wedstrijden geblesseerd. Vooral mentaal werd er veel van hem gevraagd. Stekelenburg had in de voorbereiding op dit seizoen ook al last van de blessure. "Die pijnscheut, waardoor ik in één keer niet meer kon lopen, kwam steeds weer terug en de tussenpozen werden korter. Van eens per twee weken werd het eenmaal in de week en uiteindelijk eigenlijk elke dag. De dag voor de Champions League-wedstrijd Sporting Portugal-Ajax ging de ochtendtraining in Amsterdam prima, maar ging het 's avonds in het stadion twee keer mis. Daarna hebben we met de staf besloten te kijken wat er nou aan de hand was", vertelt Stekelenburg aan De Telegraaf.

Na uitgebreid onderzoek bleek dat het heupgewricht van Stekelenburg kapot was. De Ajax-doelman moest kiezen: stoppen of opereren. Hij koos voor het laatste en had moeite met zijn revalidatieproces, die hem dit seizoen kostte. "Dat werd door Ajax ook gecommuniceerd en dus zat ik wel even stuk. Ik had een fantastisch vorig seizoen gehad, waarin ik door de schorsing van André Onana ineens ging spelen en belangrijk kon zijn."

Stekelenburg zette de knop om. "Door eerst met mijn vrouw en kinderen op vakantie te gaan. Dat was echt even goed om mijn hoofd te kunnen leegmaken. Daarna was ik klaar voor de operatie. De eerste twee maanden mocht ik vrij weinig doen. En daarna zijn we begonnen, waarbij ik van week tot week leefde. We hebben de trainingen langzaam opgebouwd van twee keer, drie keer tot vijf keer in de week. Uiteindelijk trainde ik elke dag."

"In de periode na de diagnose, door het slechte vooruitzicht, was het misschien wel een beetje aan mijn humeur te merken. Dan ben ik wat stiller", zegt Stekelenburg, die zijn gezin prijst.