Heitinga: Niet iedereen gaat Ajax 1 halen, maar de zichtbaarheid is belangrijk

Heitinga: "Niet iedereen gaat Ajax 1 halen, maar de zichtbaarheid is belangrijk"

07-05-2022 09:07
67

Jong Ajax heeft het seizoen afgesloten met een zevende plaats in de Keuken Kampioen Divisie en mag zich het beste Jong-team noemen. Trainer John Heitinga is trots.

Jong Ajax sloot het seizoen af met een 1-1 gelijkspel tegen De Graafschap. "We hebben een geweldig seizoen gedraaid met mooie en goede wedstrijden, maar ook wedstrijden waarin we naïef waren. Daarom is de KKD zo belangrijk voor jonge spelers. Het is winnen, of leren. Dat is zichtbaar geweest", zegt Heitinga tegen Ajax TV.

"De jongens hebben reclame gemaakt voor Jong Ajax en zichzelf. Sommige spelers maakten hun debuut in Ajax 1 en Nordin Musampa heeft de overstap gemaakt naar FC Groningen. Het gaat erom dat vooral de spelers jonger dan achttien moeten wennen aan het niveau van de competitie. Het is een mooie ontwikkeling voor de spelers en staf", zegt hij.

Het stemt Heitinga trots dat Jong Ajax het beste Jong-elftal is geworden. "We kunnen tevreden terugkijken op dit seizoen, ook op hoe we zijn gestart en de tweede periode. We moeten presteren en dat hebben de spelers gedaan. Je krijgt enthousiasme, publiciteit en een podium. Niet iedereen gaat Ajax 1 halen, maar de zichtbaarheid is belangrijk."