PSV baalt van Schmidt-vertrek: 'Iedereen is blij dat Roger onze trainer is'

PSV baalt van Schmidt-vertrek: 'Iedereen is blij dat Roger onze trainer is'

07-05-2022 13:44
65

Philipp Max heeft de hoop op zijn eerste landstitel bij PSV nog niet opgegeven. De Duitser geeft aan dat de bekerwinst de ploeg een boost heeft gegeven om vol op Ajax te jagen. 

Met nog drie speelrondes voor de boeg bedraagt de achterstand van de Eindhovenaren vier punten. "We weten dat de kans klein is en dat we sowieso zelf alles moeten winnen, maar we gaan er nog altijd honderd procent voor", zegt Max tegen het Eindhovens Dagblad. "Dat we de Nederlandse beker hebben gewonnen, helpt ons nu om voor die laatste kans te vechten. Iedereen bij de club heeft gevoeld wat het is om een prijs te pakken en geeft vol gas."

Of de linksback volgend seizoen nog in het Philips Stadion te bewonderen is, is geen zekerheid. Wel baalt Max van het vertrek van Roger Schmidt. "Het is jammer dat hij weggaat. Volgens mij zijn alle spelers blij dat Roger onze trainer is, ook degenen die niet altijd spelen", zegt de Duitser, die zich niet laat leiden door wat de media speculeren over het PSV van na de zomer. 

"Je moet er gewoon niet door afgeleid raken, iets wat mij als heel jonge speler nog wel eens overkwam. Nu niet meer. Bij ons weet iedereen wat er op het spel staat en dat we tot de laatste wedstrijd volledige focus nodig hebben."