Haller bespreekt vormdip: 'Dat is Ajax en ook Amsterdam, ik moet het accepteren'

Haller bespreekt vormdip: 'Dat is Ajax en ook Amsterdam, ik moet het accepteren'

07-05-2022 14:06
35

Sébastien Haller erkent dat hij niet in de beste fase van zijn loopbaan zit. De laatste treffer van de Ajax-spits dateert van 20 maart in de Klassieker, maar zijn mindere vorm baart hem geen zorgen.

"Het is een kwestie van zelfvertrouwen. Dat komt wel weer terug", zegt de Ivoriaan tegenover de NOS. "De trainingen verlopen goed, ik voel me ook goed. Het is een kwestie van tijd, erin geloven en je teamgenoten vertrouwen." 

Hoewel Haller in de Champions League aan de lopende band scoorde, vindt hij het net in de Eredivisie de voorbije periode een stuk lastiger. "Het is niet makkelijk om goed te spelen. Goed spelen is een ander verhaal", aldus de spits, die de kritieken van de achterban meekrijgt. "We weten dat de fans heel kritisch kunnen zijn. Dat is ook Ajax en Amsterdam, dus je moet het accepteren."

Haller snapt dat zijn houding in het veld eraan bijdraagt dat hij niet de volle steun krijgt in de Johan Cruijff Arena. Hij noemt het 'zijn manier van doen'. Toch weet de aanvalsleider wat hij tot dusver heeft laten zien in het Ajax-tenue. "Dat is niet uitgewist door drie of vier mindere Eredivisie-wedstrijden waarin ik niet scoor. Ik heb er geen problemen mee. Ik weet wat ik moet doen."