'In de hele voetballerij bestaat twijfel over Davids: wie raapt de moed bijeen?'

'In de hele voetballerij bestaat twijfel over Davids: wie raapt de moed bijeen?'

Edgar Davids wordt op het WK de assistent-trainer van Louis van Gaal, maar heeft in Nederland nog nooit op eigen benen gestaan. Andries Jonker maakte de voormalig international bij Telstar van dicht bij mee en weet dat Davids veel kan bijdragen aan Oranje

Medio 2020 werd Davids de rechterhand van Jonker bij Telstar. "Hij verdiende nul. Edgar haalt plezier uit het werken met spelers en wil een ploeg goed laten voetballen en winnen", laat de keuzeheer optekenen door het Algemeen Dagblad. De liefhebber in Davids kan volgens Jonker in het begin nors overkomen. "In het begin is het voor jongens natuurlijk wennen. Maar dat verdwijnt snel als ze zien dat hij één van hen is. Het is gewoon een prima gozer."

Na Henk Fraser kiezen de KNVB en Van Gaal weer voor iemand met een donkere huidskleur bij het Nederlands elftal. Dat Davids in Nederland nog nergens eindverantwoordelijke is geweest, heeft volgens Jonker niets te maken met diens uiterlijk. "Ik kan een hele rij trainers zonder club opnoemen. Dat heeft met aanbod te maken. Daar komt bij dat veel lager spelende clubs denken dat ze deze voormalige topvoetballers niet kunnen betalen. In de hele voetballerij bestaat twijfel over Edgar. Ik denk dan: wie raapt de moed bijeen?"

Van Gaal 'raapte' in zijn derde termijn bij Oranje 'de moed bijeen' om met Davids te werken. Volgens Jonker een uitstekend besluit. "Louis heeft juist laten zien goed met jongens als Seedorf, Kluivert en Davids te kunnen werken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s