Ten Hag gewaarschuwd: Manchester United beleeft afgang tegen Brighton

Ten Hag gewaarschuwd: Manchester United beleeft afgang tegen Brighton

07-05-2022 20:20 Laatste update: 20:24
53

Manchester United heeft zaterdag een afgang beleefd in de Premier League. De ploeg van interim-manager Ralf Rangnick kreeg alle hoeken van het veld te zien en verloor uiteindelijk met 4-0 van Brighton & Hove Albion.

Bij de thuisploeg had onder meer Joël Veltman een basisplaats. De Nederlandse verdediger wist onder meer Cristiano Ronaldo tegenover zich, maar Brighton kwam geen moment in de problemen. The Seagulls waren simpelweg beter en openden na vijftien minuten de score. Nadat United de bal niet goed weg wist te werken, maakte Moisés Caicedo zijn eerste Premier League-treffer.

Hoewel de organisatie ver te zoeken was, hield United de schade voor rust nog beperkt. In de tweede helft ging het echter hard. Marc Cucurella mocht al snel de 2-0 binnen schieten en vervolgens kreeg ook Pascal Gross alle ruimte na een fraaie aanval: 0-3. The Mancunians hadden niets te vertellen tegen het soepel combinerende Brighton en Leandro Trossard werkte met wat geluk de 4-0 binnen, na een stiftje van voormalig United-speler Danny Welbeck.

Een nog grotere nederlaag leek in de maak, maar dat bleef United tenminste nog bespaard. Aan de andere kant stak de sterk keepende Robert Sánchez een stokje voor een eretreffer. Het is nu uitgesloten dat Erik ten Hag volgend jaar de Champions League in mag met zijn team. De gevallen grootmacht staat momenteel zesde.