Porto pakt landstitel en rekent in blessuretijd met Benfica af

07-05-2022 21:03 Laatste update: 21:07
23

FC Porto heeft zaterdagavond de Portugese landstitel binnengesleept. De Dragoës speelden hun kampioenswedstrijd uitgerekend tegen Benfica en wisten in de blessuretijd de overwinning over de streep te trekken. Het werd 0-1 in het Estádio da Luz.

Porto is dit seizoen onnavolgbaar in de Portugese competitie en had voor het begin van de wedstrijd al een voorsprong van zes punten op nummer twee Sporting Portugal. Wedstrijden tussen Porto en Benfica zorgen altijd voor vuurwerk en dat was deze keer ook het geval. Er werden maar liefst dertien gele kaarten uitgedeeld in de vechtwedstrijd en het mag een wonder heten dat de wedstrijd met 22 man op het veld eindigde.

De ploegen hielden elkaar tot de 94ste minuut in evenwicht. Zaidu Sanusi tekende vlak voor tijd voor de enige treffer. Porto was al zo goed als zeker kampioen, maar kan nu de champagne officieel ontkurken: de voorsprong van negen punten kan op geen enkele manier worden ingehaald. Benfica blijft op 71 punten steken, maar kan de derde plaats niet meer ontgaan.