Liverpool morst punten in boeiend gevecht met Spurs: City kan gouden zaken doen

07-05-2022 22:37 Laatste update: 22:40
45

De titelkansen van Liverpool hebben zaterdag een flinke knauw gekregen in de Premier League. Vier dagen na het bereiken van de Champions League-finale speelden The Reds met 1-1 gelijk tegen Tottenham Hotspur.

Liverpool en Tottenham maakten er een boeiende strijd van op Anfield, waar het tempo vanaf het eerste fluitsignaal zeer hoog lag. De ploeg van manager Jürgen Klopp had in de eerste helft het meeste balbezit, terwijl Spurs loerde op de counter. Het leverde al snel kansen aan beide kanten op, maar langzaam maar zeker nam Liverpool het heft meer in handen. Vooral Virgil van Dijk was vijf minuten voor rust dicht bij de 1-0. De Nederlander kopte op de lat. Aan de andere kant liet echter ook Pierre-Emile Höjbjerg zich gelden met een schot op de paal.

In de tweede helft gingen Liverpool en Spurs op dezelfde voet verder. The Reds leken de druk op te willen voeren, maar het doelpunt viel na 57 minuten aan de andere kant. Na een fraaie aanval via Harry Kane en Ryan Sessegnon, kon Heung-min Son binnen tikken. Het was een dreun voor de fans op Anfield, met het oog op de titelstrijd met Manchester City. Liverpool herpakte zich evenwel en jaagde op de gelijkmaker. Met vereende krachten hielden de bezoekers aanvankelijk stand, maar een kwartier voor tijd toonde winteraankoop Luis Díaz andermaal zijn waarde door raak te schieten: 1-1.

De kraker bleef tot de laatste minuut spannend, maar meer doelpunten bleven uit. Dat kan weleens beslissend zijn met het oog op de titelrace. Manchester City speelt zondag tegen Newcastle United en kan drie punten los komen. Ook Spurs, waar Steven Bergwijn in de slotfase nog inviel, zal niet heel gelukkig zijn met het punt: stadgenoot en rivaal Arsenal kan een voorsprong van vier punten pakken in de strijd om de felbegeerde vierde plaats.