Door FC Utrecht verhuurde Paes wil graag blijven: Heel erg naar mijn zin

Door FC Utrecht verhuurde Paes wil graag blijven: "Heel erg naar mijn zin"

11-05-2022 08:00 Laatste update: 10:54
19

Tim van Duijn

Maarten Paes is door FC Utrecht verhuurd aan FC Dallas en ziet het wel zitten om in Amerika te blijven. De kans is groot dat Dallas de optie gaat lichten.

Paes (23) raakte begin dit jaar zijn basisplaats bij Utrecht kwijt aan Fabian de Keijzer en trok vrijwel direct daarna naar FC Dallas, dat een optie tot koop op hem heeft. Die interesse speelde al een tijdje en Paes maakte daar gebruik van. Hij heeft een basisplaats, het leven in Amerika bevalt hem uitstekend en dus behoort een langer verblijf tot de mogelijkheden. De kans is groot dat Dallas gebruik gaat maken van de optie.

"Ik sta daar niet onwelwillend tegenover, maar er moeten nog een paar wedstrijden gespeeld worden en dan zien we wel wat de club gaat doen", zegt Paes. "Ik kan zeggen dat ik het heel erg naar mijn zin heb en me heel goed ontwikkel, dus voor mij is het zeker een optie om te blijven. Er komt binnenkort een evaluatiemoment, maar omdat het deze maand zo druk is, heb ik gezegd dat ze mij lekker moeten laten voetballen. Het is iets tussen de clubs, dus daar is het op wachten."

Hoewel Paes bijna 8000 kilometer verderop zit, volgt hij Utrecht nog altijd op de voet. "Het is soms wat lastig volgen gezien het tijdsverschil (Nederland loopt zeven uur voor, red.), maar ik houd Utrecht zeker in de gaten. Die gevoelens verdwijnen niet, de binding zal altijd blijven."

Het contract van Paes bij Utrecht loopt nog tot de zomer van 2023.