Eigenaar van GelreDome is verbijsterd: Bizar, ik wist nergens van

Eigenaar van GelreDome is verbijsterd: "Bizar, ik wist nergens van"

08-05-2022 09:11
48

Michael van de Kuit, de eigenaar van GelreDome, werd verrast door de berichtgeving over de mogelijke problemen met de Zuidtribune. Tijdens de thuiswedstrijd van Vitesse tegen sc Heerenveen op zondag worden er zes rijen vrijgehouden als voorzorgsmaatregel en dat had Van de Kuit niet zien aankomen.

Nedstede, een bedrijf van Van de Kuit, is eigenaar van GelreDome. Toch hoorde hij niets over het onderzoek naar de veiligheid van het stadion en niets over de conclusies, die zeiden dat er mogelijk problemen zijn met tribune-elementen op Zuid. "Bizar", reageert hij tegenover De Gelderlander. "Ik wist nergens van."

Dat de komende tijd een deel van de Zuidtribune gesloten moet blijven tijdens wedstrijden van Vitesse, is dus een grote verrassing voor de eigenaar van het stadion. "Vijf minuten voor het persbericht de deur uitging, werd ik via een brief van een advocaat op de hoogte gebracht. En die was vervolgens vanwege besprekingen de hele middag niet bereikbaar."

Diverse stadions in Nederland zijn extra gecontroleerd nadat het uitvak in het Goffertstadion het tijdens de Gelderse derby in 2021 begaf. Toen zakten een aantal fans van Vitesse door de tribune heen. Het Nijmeegse stadion bleek toen allerlei constructiefouten te hebben. Nu moet GelreDome extra gecheckt worden.