Swart juicht voor Feyenoord: Donderdag was ik ook voor Feyenoord

Swart juicht voor Feyenoord: "Donderdag was ik ook voor Feyenoord"

08-05-2022 11:20
91

Sjaak Swart juicht zondagmiddag voor Feyenoord. Als Ajax zelf wint bij AZ, is het afhankelijk van de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV. 'Mister Ajax' rekent erop dat de Amsterdammers gas zullen geven in Alkmaar.

Of Ajax zondag al kampioen wordt? Het kan. "Dat is moeilijk te zeggen, maar de kans bestaat. Ik hoop dat het publiek van Feyenoord de boel net zo gek maakt als van de week", zegt Swart bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Swart juicht dus voor Feyenoord. "Zeker, donderdag was ik ook voor Feyenoord. Het is toch belangrijk dat Nederland punten haalt? Als je tegen elkaar moet, gaat het om strijd. Ik hoop dat ze kracht overgehouden hebben voor vandaag", zegt Swart.

Dat 8 mei Ajax niet echt ligt, doet Swart weinig. Op 8 mei verloor Ajax de bekerfinale van FC Twente, verspeelde het de titel bij De Graafschap en liep het de Champions League-finale mis tegen Tottenham Hotspur. Swart was van die statistiek niet op de hoogte. "Dan gaan we dat vandaag veranderen. Het kan niet altijd zo blijven. Haller heeft al drie weken geen bal geraakt, vandaag gaat hij ze wel raken. Daar reken ik op."

"Ajax heeft pech met blessures, daar heeft niemand het over. Martínez is voor mij een hele belangrijke speler, Mazraoui sukkelt, Antony is er niet bij, Gravenberch.. Dus het zit niet mee, maar daar willen we niet over klagen. Ik verwacht van Ajax dat ze begrijpen dat Feyenoord een perfecte pot heeft gespeeld en er zelf ook voor gaat."