08-05-2022 16:02 Laatste update: 12-05-2022 16:27
14

Alfred Schreuder heeft met Club Brugge de koppossitie gegrepen in de Belgische competitie, door te winnen van promovendus Union Sint-Gillis. Werder Bremen wist zondag ook te winnen, waardoor het na één seizoen bijna weer terugkeert in de Bundesliga.

Union - Club Brugge 0-2
In de play-offs om de Belgische titel stond zondag een absolute kraker op het programma: koploper Union nam het op tegen nummer twee Club Brugge. In de eerste helft kregen beide ploegen kansen, maar de eerste goal viel pas na rust. Hans Vanaken kopte de 0-1 binnen, nadat Union-spits Dante Vanzeir een strafschop miste. Diep in de blessuretijd werd het ook nog 0-2, dankzij Ahmed Musa. Door de overwinning gaat de ploeg van Schreuder over Union heen op de ranglijst. Bij Club Brugge startte Noa Lang in de basis, terwijl Bas Dost en Ruud Vormer negentig minuten lang op de bank zaten.

Erzgebirge Aue - Werder Bremen 0-3
Werder had tegen Aue aan een overwinning genoeg om weer te promoveren naar de Bundesliga. Dat lukte ook: Marco Friedl opende de score na 49 minuten, terwijl Niclas Füllkrug en Niklas Schmidt in de blessuretijd nog trefzeker waren. Daardoor is Werder na één seizoen alweer bijna zeker van promotie naar het hoogste niveau in Duitsland. Schalke 04 promoveerde al.