Heerenveen profiteert van geschutter bij Vitesse en heeft achtste plek in handen

08-05-2022 16:27
91

SC Heerenveen heeft erg goede zaken gedaan in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. Zondag wonnen de Friezen namelijk met 1-2 van Vitesse, waardoor de bezoekers de felbegeerde achtste plek nu in handen hebben.

Heerenveen zag concurrenten Go Ahead Eagles en FC Groningen eerder dit weekend verliezen, terwijl NEC juist drie punten pakte. Bij een overwinning op Vitesse zou Heerenveen op een play-offplek terecht komen. Vlak voor rust kwam de ploeg van Ole Tobiasen echter op achterstand, nadat Matus Bero een strafschop benutte.

In de tweede helft drongen de bezoekers meer aan. Het was ook te zien dat er voor Heerenveen meer op het spel stond dan voor Vitesse. Een kwartier voor tijd leverde dat ook de gelijkmaker op, nadat Amin Sarr profiteerde van slecht werk van de Vitesse-defensie.

Daar bleef het niet bij voor Heerenveen. In de 83ste minuut stond Vitesse achterin opnieuw te slapen, waardoor Sarr helemaal vrij stond. Ook deze keer wist de Zweed te profiteren van het geschutter: 1-2.

In de slotfase wist Vitesse geen verandering meer te brengen in de stand, waardoor Heerenveen goede zaken doet in de strijd om de achtste plek. Op doelsaldo gaan de Friezen namelijk over NEC heen op de ranglijst.