Jansen niet blij met Karlsson na kamikaze-actie: 'Ook dit zit in hem opgesloten'

Jansen niet blij met Karlsson na kamikaze-actie: 'Ook dit zit in hem opgesloten'

08-05-2022 17:12
9

AZ-trainer Pascal Jansen kan leven met het gelijkspel tegen Ajax, hoewel hij baalt van de late gelijkmaker van Edson Álvarez. Zijn ploeg werd in de beginfase achterover gedrukt, maar herstelde zich in de tweede helft. Jansen is daarnaast kritisch op Jesper Karlsson.

Dat AZ slap begon, was niet de bedoeling. "Heel onbewust vanwege de veldbezetting van Ajax. Het was de bedoeling om iets hoger op het veld druk te zetten, zoals in de tweede helft. In het eerste kwartier moesten we overleven omdat we overal op moesten reageren. Daarna werden we gevaarlijker", zegt Jansen tegen ESPN.

AZ incasseerde in de slotfase de 2-2 van Álvarez, waarna Karlsson nog even de trucendoos opentrok door een balletje achter het standbeen te geven. Jansen was daar niet blij mee, omdat Ajax gevaarlijk kon worden. "Dat klopt. Jesper is nog hartstikke jong, iemand waar je voor naar het stadion komt, maar ook dit zit in hem opgesloten. Liever niet op dit soort momenten, er is veel ruimte voor ontwikkeling."

Klaassen
"Een zware wedstrijd. In de eerste helft deden we het aardig en kwamen we er vaak doorheen", zegt Davy Klaassen namens Ajax. "De eindpass ontbrak steeds, maar in de tweede helft hebben zij hoger drukgezet. In de tweede helft waren we gewoon niet goed genoeg."

"Wij kunnen ook vechten, maar het lijkt me duidelijk dat we aan de bal beter moeten zijn. Opgelucht? 2-2 is beter dan 2-1 verliezen, ja. Het blijft spannend. We gaan zo kijken wat PSV doet. Woensdag mogen we weer. We hebben alles nog in eigen hand, houden zo", zegt hij.

Vierde plaats
AZ had plaats vier in handen kunnen nemen omdat concurrent FC Twente zaterdag verloor van Fortuna Sittard. Jansen is ervan overtuigd dat het zijn ploeg gaat lukken. "Het wordt een prachtig duel. Wij zijn er 100% van overtuigd dat we het voor elkaar gaan krijgen."