Feyenoord vindt tweede adem, PSV geeft 0-2 weg en lijkt titelkansen te verspelen

Feyenoord vindt tweede adem, PSV geeft 0-2 weg en lijkt titelkansen te verspelen

08-05-2022 18:42 Laatste update: 18:43
623

PSV heeft nagelaten om op twee punten van Ajax te komen, na het weggeven van een 0-2 voorsprong bij Feyenoord. De Rotterdammers hadden de Europese vermoeienissen tegen Olympique Marseille nog in de benen en werden aanvankelijk overlopen: PSV leek via Cody Gakpo het verschil te maken, maar Cyriel Dessers scoorde ook twee keer. De 2-2 viel na een omstreden penalty in blessuretijd.

Feyenoord speelde met dezelfde elf spelers als donderdag en liep tegen PSV al snel achter de feiten aan. Gakpo miste de eerste grote kans van de wedstrijd, maar nam na een kwartier spelen revanche. Orkun Kökcü verspeelde de bal, Joey Veerman zocht de diepte en Gakpo vond na een perfecte aanname de korte hoek: 0-1.

De thuisploeg reageerde met een uitval van Dessers, maar na een half uur spelen werd het ook 0-2. Gakpo combineerde subtiel met Eran Zahavi en stiftte de bal even bekeken voorbij Ofir Marciano. 'We moeten eerlijk zijn. Het spel is niet best...', concludeerde Feyenoord bij rust via de officiële kanalen. Trainer Arne Slot was het daar klaarblijkelijk mee eens en paste bij rust drie wissels toe: Jens Toornstra, Patrik Walemark en Bryan Linssen voor Kökcü, Guus Til en Reiss Nelson.

Het vernieuwde Feyenoord begon met goede moed aan de tweede helft en Yvon Mvogo moest al snel van zijn lijn af om Luis Sinisterra af te stoppen. Aan de andere kant werd keeper Ofir Marciano getest door Veerman en zette Lutsharel Geertruida een ultieme tackle in toen Eran Zahavi voor een leeg doel verscheen.

In de slotfase kwam PSV steeds minder het eigen strafschopgebied uit. Net name Dessers was constant dreigend, Sinisterra kreeg nog een kans en Linssen vond de bovenkant van de lat. PSV leek stand te houden, maar vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kopte Dessers opeens de 1-2 binnen. In de extra tijd legde arbiter Serdar Gözübüyük de bal opeens op de stip, na hands aan Eindhovense zijde.

PSV blijft op vier punten van Ajax staan, met nog twee speelrondes te gaan. Feyenoord moet zich nu richten op de midweekse uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, waarin het zijn derde plek voor honderd procent veilig kan stellen, zodat de laatste wedstrijd tegen achtervolger FC Twente nergens meer om gaat. Op 25 mei volgt uiteraard de Conference League-finale tegen AS Roma.