Man City walst over Newcastle heen en profiteert optimaal van Liverpool-misstap

Man City walst over Newcastle heen en profiteert optimaal van Liverpool-misstap

08-05-2022 19:24
17

Manchester City heeft tegen Newcastle United optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van titelconcurrent Liverpool. In eigen huis won de ploeg van Pep Guardiola met 4-0.

Met een verlenging tegen Real Madrid in de benen werkte Manchester City toe naar het thuisduel met Newcastle. De Premier League-koploper zag zaterdag hoe Liverpool in eigen huis gelijkspeelde tegen Tottenham Hotspur. City kon daardoor een dag later uitlopen en bijzonder goede zaken doen in de titelstrijd.

Guardiola voerde een aantal wisselingen door in zijn opstelling. Eén van de nieuwe basisklanten werd na negentien minuten al bepalend: Raheem Sterling werd het eindstation van een vloeidende City-aanval. De Engelsman kopte van dichtbij de 1-0 tegen de touwen.

Daarna bleven The Citizens erg dominant, waardoor de 2-0 ook al snel viel. Newcastle-doelman Martin Dúbravka verwerkte een uithaal van Ilkay Gündogan bijzonder slecht en daar wist Aymeric Laporte van te profiteren. De wedstrijd leek vanaf dat moment gespeeld. In het laatste half uur werd er nog drie keer gescoord: Rodri was trefzeker vanuit een corner, Foden tikte een schot van Oleksandr Zinchenko raak en Sterling werd weer het eindstation van een geweldige aanval.

Door de overwinning loopt Man City dus uit op Liverpool. Het gat tussen de twee Engelse grootmachten bedraagt nu drie punten. Met nog drie duels op de rol kunnen Guardiola en co. de landstitel dus ruiken. City moet alleen nog af zien te rekenen met Wolves, West Ham United en Aston Villa.